Projects

Biosfera lanzarote

BACK TO PROJECTS

Location: Arrecife, Lanzarote. Canary Islands
Country: Spain
Appointment: 2011

Basic data: 1.040 m2
Client: Cabildo de Lanzarote (Municipality)
S+T Team: Miguel Garcia, Matej Siebert, Erik Horak,

Municipality of Lanzarote, a volcanic Spanish island in the Atlantic ocean, decided to create a visitors point – an art museum, to demonstrate /exhibit/ the unique nature.
The building is covered with white coloured blinds as a contrast to the black volcanic sand. Cooled with the energy from sea, it balances /improves/ the inner environment with natural resources, bringing the idea of a “Biosphere” closer to its roots.
Under the semitransparent cover is a set of multifunction visitors’ rooms placed, together with small administration, a shop and a library.